Kuda ide Institut u S.Kamenici

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti apelovao na nadležna ministarstva u vezi sa Institutom u S.Kamenici.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2005.

09:03

Default images

Od ministarstava u Vladi Srbije i Vojvodine se traži preduzimanje neophodnih mera u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, a u pismu koje je potpisala predsednica Sindikata Branislava Plančak posebno se skreće pažnja na slučaj nedavnog otpuštanja tri kardiohirurga sa Instituta.

"U interesu pacijenata i ustanova zdravstva je da imaju zaposlene koji će stručnošću obezbeđivati najviši moguć kvalitet usluga. Ono što se događa na Institutu izaziva mnoge sumnje, a dokumentacija kojom raspolažemo uverava nas da su razlozi za  otpuštanje hirurga druge, a ne stručne prirode", stoji u saopštenju.

Predsednik novosadske organizacije Sindikata zaposlenih u zdravstvu Milan Delić kaže da je na Institutu nelegalno raspušten prethodni sindikat, koji je organizovao štrajk, i umesto njega formiran ''žuti sindikat''.

Nedavno otpušten kardiohirurg Dragan Nikolić je ponovio optužbe na račun dugogodišnjeg direktora Instituta Ninoslava Radovanovića, za korupciju i finansijske malverzacije. ''Javno pozivam Radovanovića da me tuži ako sve o čemu govorim nije istina'', rekao je Nikolić.

Direktor Instituta Ninoslav Radovanović demantovao je optužbe Sindikata i u odgovoru Branislavi Plančak naveo da, po novom Zakonu o radu, o prijemu i otpuštanju u radni odnos odlučuje isključivo direktor i da nikakve komisije ne mogu da ocenjuju nečiji rad.

On je demantovao optužbe da je odsustvo tri hirurga negativno uticalo na kvalitet usluga u Institutu i naglasio da nije ugrožen ni interes pacijenata.

Poslednjih nekoliko meseci jednu od najprestižnijih kardiovaskularnih klinika u Srbiji potresaju brojni unutrašnji problemi.

Najviše kontroverzi izaziva angažman dela zaposlenih u Sloveniji i nedovoljno razjašnjen pravno-finansijski vid te  saradnje, pitanje načina nabavki dela neophodnog medicinskog materijala i angažman pojedinih hirurga, među kojima je najpoznatiji slučaj "hirurga-snajpera", odnosno hirurga za kog su mediji navodili da je bio snajper u danas zvanično raspuštenoj Jedinici za specijalne operacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: