Sporazum potreban zbog bezbednosti

Nebojša Čović kaže da je sporazum sa NATO-om preko teritorije državne zajednice potreban zbog opšte bezbednosti u regionu.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2005.

16:54

Default images

Predsednik Koordinacionog Centra za Kosovo i Metohiju, međutim, kaže da nije ispoštovana procedura prilikom potpisivanja sporazuma o kopnenim linijama komunikacije.

"Savet ministara, uz sva uvažavanja nema političko-pravni legitimitet da sam donese ovakav sporazum bez Vlade Republike Srbije i bez Vlade Crne Gore. Druga je stvar ako su oni konsultovani, ali ja nemam dokumentaciju da su konsultovani i zato zameram proceduri, jer takav jedan nedostatak otvara ogroman prostor za demagoške pristupe. Kad imate tako osetljivu materiju, onda je potrebno da proceduru potpuno ispoštujemo. Zbog mnogo manje važnih stvari se drži referendum u Francuskoj, na primer".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: