Komentar: Kao insekti na zidu

Svi vi koji ste jutros doneli iracionalnu odluku da ustanete iz kreveta, treba da znate - to je protiv volje našeg premijera.

Izvor: B92

Petak, 04.02.2005.

13:42

Default images

On izričito zahteva da srpski korpus, do daljnjeg, ostane u dubokoj hibernaciji. Trebalo bi da imamo Vladu i predsednika, koji se po ceo dan trude da naša zemlja prestane da služi za sprdnju i da ljudi više ne upiru prstom u nas.

Ali, kao što znate, to nije slučaj. Naprotiv, Koštunica se cele nedelje klanjao generalu Lazareviću, odveo ga je i na beatifikaciju kod patrijarha Pavla, koji nikad nije bio izbirljiv. 

A juče, dok je specijalni avion Vlade uzletao sa beogradskog aerodroma odnoseći slavnog generala pravo u istoriju, stiglo je i izvinjenje Lazareviću od poslaničke grupe SPO-a, jer je Danica Drašković za smrt vojnika u Leskovcu lakomisleno optužila njegove telohranitelje. I Miroljub Labus je, u znak zahvalnosti, što G17 plus opet ne mora da ispuni obećanje i napusti Vladu, rekao da ceni generalov visokopatriotski čin.

Godinama je na Trgu revolucije u Tirani stajala parola: Jedini prijatelj Albanije je Albanija. Koštunica i patrijarh bi tako mogli da razapnu jedan veliki transparent između Vlade i patrijaršije na kome piše: Jedini prijatelj Srbije je general Lazarević. A mogli bi i na jednom barjaku da u srmi i zlatu izvezu Ulemekove stihove: Sokole moj, gazimo dalje/ Kroz vatru, vodu, dignute glave/ Stazama pobede, časti i slave!

Predsednik Tadić ni ovim povodom nije imao ništa pametno da kaže, sem ako pod pametnim ne podrazumevate krupne i besmislene reči, koje je juče izgovorio na koktelu povodom 15-ogodišnjice obnavljanja DS-a. Rekao je kako će, citiram, DS uskoro saopštiti ciljeve za dobrobit zemlje i da želi da se dogovori sa svima koji znaju šta je sudbina ove zemlje. Lepi Boris izgovara ovu besmislicu u času kada nam ko god stigne iz sveta lupa šamare, a ministarstva sile u zemlji divljaju. Možda je to samo pitanje navikavanja na besednički stil predsednika, ali meni on liči na Džejmsa Kegnija, koji je svoj posao definisao rečima: Moje je da izađem na scenu, izbacim levu nogu i kažem istinu.

Još mnogo veselih stvari se desilo ovih dana: Bogoljubu Kariću je dobro rodio kikiriki na onim farmama u Uzbekistanu, kojima se stalno hvali, pa može sebi da priušti povećanje plate na 300.000 evra i da mu još ostane kusur, da kupi nekoliko poslanika za svoj novi poslanički klub. Tender je već raspisan. Ovaj politički klovn pretvoriće skupštinu u stočnu pijacu.

Mlađan Dinkić je promovisao novu strategiju podizanja standarda penzionera i studenata: potkazivanje bakalina i trafikanata. Mlađina verzija New deal-a mora da je impresionirala delegaciju MMF-a, koja je juče napustila zemlju bez dogovora sa našim ekspertima o najvažnijim ekonomskim pitanjima. Labus i Dinkić, naravno, tvrde da je sve u redu, kao i uvek.  Penzioni fond Miri Marković redovno šalje zasluženu penziju, Bagzi je došao svome ministru pravde, struja će opet poskupeti, Davinić nudi Amerikancima vojnu bazu na Kopaoniku, FEST otvara Katrin Danev; pa zašto se onda, kog đavola, osećamo kao insekti pribodeni čiodom u zid.

Komentar Svetlane Lukić deo je emisije "Peščanik", koja se na Radiju B92 reprizno emituje subotom u 16:00. Tekst, uz ostale komentare, možete pročitati i na novootvorenoj strani sajta B92, "Moj ugao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: