Haker iz Hrvatske na sajtu "Pinka"

Nepoznati haker iz Hrvatske u ponedeljak je na Internet-sajt RTV "Pink" ostavio specifičnu poruku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.12.2004.

08:34

Default images

Na adresi www.rtvpink.com nepotpisani autor je, u poruci naslovljenoj "Pozdrav, Velika Srbijo", naveo da nije reč o provokaciji. "Želimo imati svoj tekst na sajtu vaše televizije. Ako se vi možete slikati na našem trgu sa svojim četničkim vođama, možemo se i mi pojaviti na vašoj nacionalnoj televiziji sa svojim nacionalnim simbolima", kaže se u poruci.

"Pozdrav Stevanu Vraneševiću koji se tako hrabro slikao usred Hrvatske. Zahvaljujemo vam se i na gostoprimstvu koje su naši košarkaši imali u Beogradu. Puno toplih pozdrava iz Hrvatske", napisao(li) je(su) nepoznati.

U post skriptumu se navodi da sadrzaj "Pinkove" web-stranice nije obrisan jer interes autora nije destrukcija, već prenošenje poruke srpskom narodu.

Zanimljivo je da je u poruci "Pink" nazvan nacionalnom televizijom, iako je reč o stanici koja je u privatnom vlasništvu.

Stevan Vranešević je jedan od troje studenata koji su se s fotografijom Draže Mihailovića slikali na Trgu bana Jelačića u Zagrebu nekoliko dana po izbijanju "afere Gurović".

Kontranapad

Hakeri iz Srbije nisu ostali ravnodušni na poteze "kolega" iz Hrvatske. Na jednom hrvatskom Internet-sajtu jedno vreme je stajala poruka u kojoj se podseća da su hakeri iz Srbije svojevremeno "rušili" sajtove "Vjesnika", "Nacionala", "Monitora". "Najiskreniji pozdravi iz Srbije, zemlje odvažnih junaka i Internet-manijaka", navodi se u poruci koja se završava fotografijom Draže Mihailovića i potpisom "Viruscrew, sorry but jebiga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: