Sadamova sestra tvrdi da je njen brat drogiran pre hapšenja

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.12.2003.

23:37

Default images

Naval Ibrahim al-Hasan, sestra svrgnutog iračkog lidera Sadama Huseina, izjavila je u ponedeljak da se njen brat nikada ne bi pokorno predao i da su američke snage upotrebile droge ili gas da ga parališu pre zarobljavanja. "Sadam Husein, junak Arapa, nikada se ne bi predao tako. Mora da je bio izložen drogama ili nervnom gasu da bi ga paralisali, on se ne bi predao na tako ponižavajući način", izjavila je Sadamova sestra telefonom iz glavnog grada jedne arapske zemlje listu "al-Kuds al-Arabi" sa sedištem u Londonu. "Da li je moguće da se jedan predsednik tako ponižava i da Amerikanci traže u njegovoj kosi gnjide?", upitala je al-Hasan u intervjuu za sutrašnje izdanje ovog dnevnika na arapskom jeziku, javlja Rojters. "To nije Sadam Husein koga znamo. Mora da je bio drogiran ili da su mu ubrizgane zabranjene supstance. To što se dogodilo je uvreda za sve Arape i muslimane", rekla je Sadamova sestra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: