Utorak, 24.11.2009.

21:09

Samoubistvo u bazi KFOR-a

Pripadnica slovenačke vojske u sastavu KFOR-a počinila je samoubistvo automatskom puškom u vojnoj bazi na Kosovu, potvrdili su predstavnici Vojske Slovenije.

Izvor: FoNet

Default images

Portparol slovenačke vojske Simon Korez izjavio je za medije da je devojka bila mlađa od 30 godina i da je u vojsci bila od prošlog proleća gde je "sve svoje zadatke uspešno je obavljala u misiji, u kojoj je bila prvi put". Uzrok nesreće istražuje obavještajna služba ministarstva za odbranu i komisija slovenačke vojske.

"U poslednjih pet godina u slovenačkoj vojsci nije bilo ni jednog samoubistva", rekao je Korez.

Zadaci slovenačke vojske na Kosovu su obezbeđivanje sigurnosti, kontrola na komunikacijskim i kontrolnim punktovima, obezbeđivanje objekata posebne namene, prenosi Radio Televizija Slovenije.

Predsednik Slovenije Danilo Turk izrazio je saučešće zbog smrti pripadnice slovenačke vojske i naglasio da "očekuje da se što pre otkrije uzrok ovog strašnog čina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: