Sreda, 21.08.2013.

11:38

Dačić pričao telefonom s Eštonovom

Pred novu rundu dijaloga Beograda i Prištine, koja će se održati 27. avgusta, premijer Srbije telefonom razgovarao sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

Izvor: Tanjug

Default images

Predsednik Vlade je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, u tom razgovoru izrazio očekivanja da će u nastavku dijaloga u Briselu biti postignuti dogovori o spornim pitanjima i implementaciji briselskog sporazuma.

Dačić je naglasio da su u toku opsežne pripreme za organizovanje lokalnih izbora u južnoj pokrajini.

On je izrazio uverenje da su ti izbori krupan korak u stabilizaciji stanja i stvaranju uslova za održivi opstanak srpske zajednice, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijama.

Ranije danas iz kabineta Eštonove je saopšteno da će nova runda političkog dijaloga Beograda i Prištine biti održana 27. avgusta u Briselu, kao i da je visoka predstavnica danas razgovarala telefonom s Dačićem i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem u sklopu priprema za naredni sastanak. "Visoka predstavnica i premijeri razgovaraće o napretku u primeni briselskog sporazuma", navedeno je u saopštenju.

Prethodna 14. runda održana je 24. jula u sedištu Evropske službe za spolje poslove, a glavna tema su bili predstojeći izbori na Kosovu i Metohiji 3. novembra.
Očekuje se da će izbori biti u centru pažnje i na narednom sastanku.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić održao je juče sastanak sa predstavnicima 25 opština sa Kosova i načelnicima svih okruga. Nikolić je pozvao Srbe sa Kosova i Metohije da izađu na lokalne izbore 3. novembra i poručio da će sami snositi odgovornost ako se odluče za bojkot i ponovio da je najveća laž da je izlazak na izbore priznavanje Kosova.

Na sastanku je postignut jedinstven stav da se na izbore izađe sa jedinstvenom srpskom listom. Kako je rekao savetnik predsednika Marko Đurić, opštine koje će biti formirane nakon izbora neće biti opštine nezavisne države Kosova već srpske opštine preko kojih će predstavnici srpskog naroda na međunarodno priznat način ostvarivati svoja prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: