Petak, 16.05.2014.

20:27

Jagodina ukinula vanredno stanje

Štab za vanredne situacije grada Jagodine, večeras je na predlog predsednik Skupštine grada Dragana Markovića -Palme, ukinuo vanrednu stanje.

Izvor: Tanjug

Default images

Reke Belica i Lugomir više ne prete, voda se povukla iz mnogih domova, a struju je dobilo više od 95 odsto stanovništva, snabdevanje ugroženih građana hranom, vodom i lekovima je redovno, objasnio je Marković.

Ekipe Vodoprivrede večeras su zatvorile branu koju je reka Lugomir probila pre dva dana i poplavila sela Končarevo i Rakitovo i vratile reku u korito, istakao je Marković.

Problem je u Starom Laništu, gde je Belica ugrozila oko 20 domaćinstava i tamo je odvezeneo nekoliko kubika peska, međutim seljaci traže da se probije brana i ispusti voda.

Ukoliko bi se probila brana, bojim se da bi imali veći problem, istako je Marković.

Marković je rekao da zabrinjava rast Velike Morave, koja se već izlila u Ćupriji u park, a to je pokazatelj ozbiljne pretnje Jagodini.

Ostaje nam da pratimo rast Velike Morave, dodao je on.

Struja stigla u sva domaćinstva

Direktor Elektrodistribucije Jagodine Vlado Čubrilo izjavio je večeras da su sva naselja Jagodine dobila struju.

"Struju nemaju samo neke kuće u selu Končarevu i Rakitovu a svi drugi imaju", rekao je Čubrilo, na sednici Štaba za vanredne situacije.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, izjavio je Tanjugu, da je reč o kućama u kojima je prosečno još oko metar vode i iz tehničkih razloga se ne mogu priključciti.

Što se tiče sela uz Lugomir na pravcu Jagodina - Rekovac, sva su dobila struju, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: