Četvrtak, 02.06.2011.

10:56

Sanader piše Barozu

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader poslao je pismo predsedniku Evropske komisije Hose Manuelu Barosu I optužio Vladu u Zagrebu za lažiranje podataka.

Izvor: FoNet

Default images

Sanader je pismo iste sadržine poslao na još 15 adresa.

U pismu se navodi da su u izveštaju Vlade, u poglavlju 23, iznesene tendenciozne i neistinite tvrdnje.

U Izveštaju, u poglavlju “Suzbijanje korupcije” navodi se da je “USKOK podignuo brojne optužnice i pokrenuo brojne istrage, između ostalog, i protiv bivšeg predsednika Vlade i glavnih zvaničnika hrvatskih trgovačkih društava”.

“To su nesitinite i tendeciozne tvrdnje”, navodi Sanader i naglašava da protiv njega nikada nije podignuta ni jedna optužnica.

Pismo je poslato i predsedniku Ivi Josipoviću, šefu Sabora Luki Bebiću, kardinalu Bozaniću, predsedniku SDP Zoranu Milanoviću, ostalim čelnicima političkih stranka u Hrvatskoj i ambasaorima Austrije I Mađarske u hrvatskoj.

Ako želimo i zalažemo se za ulazak u Europsku Uniju onda smatram da je vrlo važno da poštujemo pravna načela i pravne norme koje se u EU primenjuju već niz godina, kaže Sanader u pismu i podseća na kršenja ljudskih prava zbog nemogućnosti uvida u rezultate dosadašnje istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: