FR: Zbog ebole kontrole u prevozu

Francuski predsednik Fransoa Oland najavio je u Briselu da će Francuska proširiti kontrolu na svim sredstvima prevoza u zemlji, zbog moguće pojave obole.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

12:45

Default images

Oland je na konferenciji za štampu u Briselu rekao da pored kontrola u avionskom saobraćaju, treba uvesti kontrole na svim sredstvima prevoza, uključujući i pomorskom. Rekao je da ne treba ni zapasti u strah od katastrofe koji izaziva paniku,ali se ne treba uljuljkati i ne raditi ništa.

Na evropskom planu rekao je da EU treba ne samo da pruži finansijsku pomoć, i da obezbedi osoblje koje može da interveniše, već takođe da ima sredstva za evakuaciju.

Rekao je da je Francuska mobilisana u Gvineji gde će otvoriti treći centar za lečenje, i još jedan centar posvećen isključivo gvinejskom medicinskom osoblju.

U epidemiji ebole umrlo je skoro 4.900 ljudi a 10.000 slučajeva obolelih je registrovano, i "epidemija nastavlja da se širi geometrijskom progresijom" u Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji, navela je Svetska zdravstvena organizacija.

Prvi slučaj ebole juče je registrovan u Njujorku, radi se o lekaru koji je došao iz Gvineje gde se protiv te bolesti borio u okviru Lekara bez granica. Prvi slučaj je takođe prijavljen u Maliju, u Africi.

U Francuskoj je od ukupno 480 slučajeva pod posmatranjem od juna mesecea 17 klasifikovano kao mogući slučajevi zaraženija, ali ni jedan se nije pokazao pozitivnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: