DS:Pastor i SVM u vladajućoj većini

Miroslav Vasin očekuje da će vladajuća većina u Vojvodini i posle sednice pokrajinskog parlamenta biti u istom sastavu i proširena za poslanike NDS.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

17:05

Default images

"Demokratska stranka vidi Ištvana Pastora i SVM ka deo vladajuće većine u Vojvodini i verujem da će pokrajinska vlada imati istu onu podršku koju je imala i do sada, pojačanu podrškom NDS", kazao je predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke.

Na pitanje novinara o pregovorima o rekonstrukciji pokrajinske vlade koje vode DS, LSV i NDS, Vasin je kazao da na čelu te vlade vidi Bojana Pajtića.

"Videćete danas da će o pojedinim pitanjima glasanje biti različito što se tiče vladajuće većine, odnosno neke tačke dnevnog reda će imati podršku svih članica vladajuće većine, a neke neće, ali će u svakom slučaju imati većinu", rekao je Vasin.

Skupština Vojvodine donela je danas, posle troipočasovne polemične rasprave, Deklaraciju o potrebi pokretanja postupka izmene Ustava Srbije ili donošenja novog ustava, za koju je glasalo 64, od 104 prisutna poslanika.

Poslanici Saveza vojvodjanskih Madara (SVM) nisu se izjašnjavali o toj deklaraciji.

Inicijativa za tu deklaraciju potekla je iz LSV, a predlog tog dokumenta podnela su 64 poslanika LSV, DS i NDS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: