Francuzi za legalizaciju eutanazije

Ukupno 89 odsto Francuza smatra da treba legalizovati eutanaziju u zemlji, navodi se u objavljenoj anketi u Francuskoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.06.2014.

19:09

Default images

Istraživanje je sprovedeno dan nakon što je lekar Nikola Bonmezon oslobođen optužbe da je sproveo eutanaziju nad sedam pacijenata.

Francusku potresa i drugi slučaj pacijenta Vensana Lambera koji se šest godina nalazi u vegetativnom stanju i o čijoj sudbini sada odlučuje sud.

Prema zakonu iz 2005. godine, u Francuskoj je dozvoljena, u određenim slučajevima, neka vrsta eutanazije, tako što se prekida terapija pacijentu, ali lekari ne smeju da sprovode aktivnu eutanaziju.

Holandija i Belgija su jedine zemlje koje su legalizovale aktivnu eutaniziju, u kojoj se za eutanaziju primenjuju različite mehaničke metode ili hemijske supstance radi što bržeg izazivanja smrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: