Ponedeljak, 24.09.2012.

21:49

Abu Hamza biće izručen SAD

Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će radikalni muslimanski sveštenik Abu Hamza al-Masri biti izručen SAD u najkraćem vremenskom roku.

Izvor: Beta

Default images

Abu Hamzi al-Masriju odbijena je molba da se spreči njegovo izručenje SAD, navodi se u saopštenju.

Al-Masri, koji važi za jednog od najozloglašenijih ekstremista u Velikoj Britaniji, uputio je žalbu Evropskom sudu za ljudska prava u kojoj je tražio da se spreči njegovo izručenje SAD.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije danas je saopštilo da je sud u Strazburu odbio njegovu žalbu, kao i da će raditi na tome da ga u najkraćem vremenskom roku izruči SAD.

Al-Masrija SAD traže zbog niza optužbi za terorističke aktivnosti, medju kojima i za pokušaj osnivanja kampa za obuku Al Kaide u državi Oregon.

Poznat je po ispadima protiv Zapada i Jevreja, a treuntno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog podsticanja mržnje. Takođe je dovođen u vezu sa otimanjem 16 talaca u Jemenu 1998. i za propovedanje džihada u Avganistanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: