Stanković: Protiv korupcije zajedno

Borba protiv korupcije ne zavisi od pojedinca, već čitav sistem mora da učestvuje, kaže ministar zdravlja Zoran Stanković.

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2012.

23:58

Default images

Stanković kaže da neće biti postavljen novi savetnik za borbu protiv korupcije.

“Nijedan sistem ne zavisi od jednog čoveka, pa tako ni Ministarstvo zdravlja u borbi protiv korupcije ne zavisi ni od mene, ni od (Ljubiše) Milanovića, ni od bilo kog pojedinca u zdravstvu. Ako ceo sistem ne učestvuje, ako nema saradnje sa drugim sistemima u državi”, kaže Stanković.

On dodaje da je borba protiv korupcije uspešna.

“Ako neko smatra da nema rezultata, onda je moj argument da u protekloj godini - kada je reč o trošenju sredstava iz budžeta - na račun ovog ministarstva nije stigla nijedna primedba. To pokazuje da ima rezultata u borbi protiv korupcije. Ne mogu, nažalost, da kažem i da je korupcija u zdravstvu iskorenjena, ali sve informacije i prijave koje imamo prosleđujemo nadležnim državnim organima. Nedavna hapšenja u Užicu su rezultat te saradnje”, kaže Stanković.

“Naš princip je bio da sve stavimo u zakonski okvir i da se nadležni bave istragom, proveravanjem prijava, podnošenjem krivičnih prijava i, ako treba, hapšenjem. Nije mi lako da kao ministar zdravlja u medijima vidim hapšenje lekara, ali neka svako odgovara za svoje postupke”, dodaje Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: