SNS i DSS pregovaraju posle izbora?

Lideri SNS i DSS pokušaće posle izbora da formulišu zajedničku državnu politiku i okupe okosnicu nove vlade, ako im to omoguće rezultati glasanja, pišu Novosti.

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2012.

22:20

Default images

Prema informacijama "Novosti", u SNS i DSS, posle stava Koštunice da Srbiji više ne treba da bude cilj članstvo u Evropskoj uniji, nestala je i potreba za predizbornim sastancima, iako naprednjaci stav bivšeg premijera zasad ne vide kao ključnu prepreku za saradnju i dalje razgovore.

Nikolić kaže da se sa Koštunicom dogovorio da o svemu, pa i o EU, ”otvoreno razgovara kada se vide”:

"Ne volim da polemišemo preko medija, i toga ću da se držim. Vidim da Koštunica tvrdi da ovakva EU više neće postojati, a ja se pitam hoću li zateći i Srbiju kada dođemo na vlast. Ako ovi nastave da nas zadužuju ovim tempom, bojim se da će me, kada uđem u Vladu, tamo sačekati neko iz MMF ko će mi reći: 'Šta ćeš ti ovde_ Mi smo Srbiju dobili na hipoteku'”, kaže Nikolić.

Koštunica je preneo da će lideru SNS predočiti uverljive argumente da je budućnost Srbije politička neutralnost i ekonomska saradnja sa EU, a ne formalno članstvo u toj organizaciji.

Osim odnosa prema EU, ispod pregovaračkog stola ”čučaće” i nesporazumi povodom promene Ustava. Koštuničine demokrate opredelile su se da tvrdo brane najviši pravni akt, a Nikolić je još za vreme opozicionog staža podneo inicijativu za izmenu vrhovnog državnog dokumenta kako bi se smanjio broj poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: