Sneg u Valjevu pada već 40 sati

Sneg u valjevskom kraju neprekidno pada preko 40 sati, što je donelo brojne probleme, prvenstveno putarima, saopštio je lokalni Štab za elementarne nepogode.

Izvor: Beta

Utorak, 07.02.2012.

20:53

Default images

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Milan Mihailović rekao je novinarima da je situacija u Valjevu i okolnim opštinama pod kontrolom, te da je Valjevu, Mionici, Osečini i Ljigu upućeno po pet dodatnih mašina za čišćenje snega.

"Sve snage sada su usmerene na čišćenje lokalnih puteva na seoskom području, odakle je svakodnevno i najviše poziva za pomoć", kazao je Mihailović.

Tržišnoj inspekciji je naloženo da pojača kontrolu u seoskim prodavnicama, posebno u brdskom području, kako meštani ne bi ostali bez osnovnih životnih namirnica.

Zbog obilnog snega danas su se u Valjevu srušili jedna garaža za vozila u širem centru grada i balon kojim je pokriven teren za male sportove u SRC "Pećina".

Garaža u "Uzorovim" zgradama obrušila se i zatrpala deset parkiranih automobila zbog toga što krov od salonita nije izdržao težinu snega na njemu.

Nije bilo povređenih, iako je u tom trenutku u jednom automobilu bio muškarac, koji je pokušavao da pokrene vozilo, ali je uspeo da se izvuče iz snega pre dolaska vatrogasaca, koje su alarmirale komšije.

S obzirom na to da je danas i juče u produženom boravku u Prvoj osnovnoj školi bilo po nekoliko učenika, od sutra se neće raditi ni u toj školi.

Iz Valjevske bolnice je saopšteno da je u tu ustanovu stiglo 450 ampula citostatika "5-fluorouracil", koje se koriste u hemioterapiji malignih bolesti.

Mesečne potrebe za 75 pacijenata, međutim, iznose 1.500 ampula, pa se preduzimaju koraci kako bi se taj citostatik nabavio za sve bolesnike kojima je potreban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: