Čačak: Slučaj nasilja u porodici

Na odeljenje dečije hirurgije čačanske bolnice primljen je šestogodišnji dečak zbog nasilja u porodici.

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2009.

21:00

Default images

Dečiji hirurg te bolnice, Nebojša Rovinac rekao je da je dečak primljen pre dva dana sa brojnim povredama po telu. Zbog sumnje da je tukao maloletnika, policija je u toku dana uhapsila 34-godišnjeg Vladana M. iz Čačka, nevenčanog supruga dečakove majke.

Maloletnik je zbog teških telesnih povreda zadržan na lečenju u čačanskoj bolnici, na odeljenju dečije hirurgije. Prema rečima Nebojše Rovinca, maloletni B.P. će u bolnici provesti još najmanje nedelju dana.

"Dečak je primljen pre dva dana zbog povreda zadobijenih po telu i to u teškom stanju. To su povrede mekih tkiva, kože, potkože i prelom rebra sa leve strane. Dete je slabo uhranjeno, sa dosta lošom krvnom slikom. Trenutno je na odeljenju u fazi ostalih medicinskih pretraga, za sada je stabilno, pa ćemo videti", kaže on.

Šestogodišnjeg mališana u bolnicu je dovela njegova prababa, koja je pre toga najverovatnije ceo slučaj prijavila policiji.

Pedagog Centra za socijalni rad u Čačku Jovan Erić rekao je da se dečak u trenutku kada je povređen nalazio u porodici sa majkom i njenim nevenčanim suprugom.

"Dečak je imao vidne povrede po telu, bilo je teško uspostaviti kontakt sa njim. Naknadno sam saznao da je mogući počinilac toga očuh dečaka, ne znamo i nije naše da utvrđujemo da li je to očuh ili majka", kaže Erić.

Uhapšeni Vladan M. je osumnjičen za krivično delo nasilja u porodici i on je priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Čačku, gde mu je određen pritvor od 30 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: