Stanišiću i Simatoviću odloženo

Početak suđenja Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću odložen za 17. mart, saopštio danas Haški tribunal.

Izvor: B92

Petak, 07.03.2008.

18:17

Default images

Raspravno veće Haškog tribunala odložilo je danas pretprocesnu konferenciju i uvodnu reč Tužilaštva u slučaju protiv bivšeg šefa Službe državne bezbednosti i bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije. Prvobitno je bilo određeno da suđenje počne u ponedeljak, 10 marta, ali je Tužilaštvo tražilo odlaganje.

Stanišić i Simatović su uhapšeni i prebačeni u Tribunal 2003. godine i obojica su se, pri prvom pojavljivanju pred sudom, izjasnila da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice.

Privremeno puštanje na slobodu Stanišiću i Simatoviću odobreno je 3. decembra 2004, a u Pritvorsku jedinicu su se vratili 11. februara.

Stanišić i Simatović su optuženi za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu radi prisilnog i trajnog uklanjanja Hrvata i bosanskih Muslimana iz velikih delova Hrvatske i BiH u periodu od avgusta 1991. do decembra 1995. godine.

Među drugim učesnicima u udruženom zločinačkom poduhvatu bili su, prema optužnici, Slobodan Milošević, Ratko Mladić, Milan Martić, Radovan Karadžić, Biljana Plavšić, Željko Ražnatović Arkan i Vojislav Šešelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: