Nova žrtva ptičijeg gripa

Vlasti Indonezije objavile su danas da je jedan devetogodišnji dečak umro od ptičijeg gripa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2008.

10:59

Default images

Time se broj žrtava te bolesti u zemlji popeo na 99. Dečak je umro u nedelju u Džakarti, a testovi su potvrdili da je imao virus H5N1, navela je Ningrum, funkcionerka iz centra za ptičiji grip ministarstva zdravlja. Ona je dodala da uzrok infekcije još nije utvrđen.

Dečak je živeo u Džakarti, a prve simptome pokazao je 16. januara, navela je Ningrum, koja, kao i mnogi Indonežani, koristi samo jedno ime.

Indonezija stalno beleži ljudske žrtve ptičijeg gripa, a to je počelo od kada je virus počeo da hara među živinom u Aziji 2003. godine.

Naučnici su upozorili da je Indonezija moguće izvorište globalne pandemije ptičijeg grupa, jer ima milione živine i loša medicinska postrojenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: