Odgovorni za šverc

Kriminalna grupa Milana Kuzmanova iz Požarevca odgovaraće za šverc i preprodaju goriva i cigareta bez akciznih markica, saznaje B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2007.

16:21

Default images

Gorivo i cigarete godinama su nabavljani ilegalnim uvozom iz Rumunije, preko Dunava. Podsetimo, Kuzmanov je, u saradnji s direktorom beogradske „Gradske čistoće“, Draganom Ignjatovićem i brojnim drugim saradnicima iz Požarevca i Beograda sklapao nepostojeće poslove.

Za te poslove je od „Čistoće“ uzimao novac koji je zatim ilegalnim tokovima prebacivao u inostranstvo, gde su zajednički kupovali nekretnine.

Prema informacijama do kojih je došao B92, Milan Kuzmanov i Goran Miletić, takođe uhapšen tokom policijske akcije „Požar“, vlasnici su benzinske pumpe „Koral“ u Požarevcu. Oni su švercovano gorivo prodavali i vlasnicima nekoliko privatnih pumpi u okolini Požarevca.

Cigarete bez akciznih markica prodavane su preko više kanala. U policiji zvanično nisu mogli da potvrde ove informacije, ali načelnik Policijske uprave u Požarevcu Radovan Živković kaže da će istraga biti proširena na još neke ljude koji su učestvovali u nezakonitim poslovima..

„U sklopu prethodne realizacije, akcija Policijske uprave u Požarevcu, u saradnji sa MUP-om Srbije se nastavlja i, kako je ministar policije rekao, neće biti nedodirljivih. To je sve što u ovom trenutku možemo da kažemo“, rekao je Živković.

Milan Kuzmanov je s Markom Miloševićem i još trojicom Požarevljana pre petnaestak godina osnovao konzorcijum „Ju – petrol“. Marko Milošević je, kao član tog konzorcijuma, postao član UO „Požarevačke banke“, poznate po tome što je Karićima i drugim ljudima tada bliskim SPS-u i Slobodanu Miloševiću, pozajmljivala višemilionske svote novca u nemačkim markama koje toj banci nikada nisu vraćene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: