Odlazi luna-park sa Zemunskog keja

Luna-park na Zemunskom keju je prvi zabavni park koji će, prema odluci gradskih vlasti, biti uklonjen sa zelene površine.

Izvor: B92

Subota, 26.02.2005.

12:22

Default images

Vlasnica zabavnog parka Desanka Mirović kaže da su iz inspekcijske službe najavili da će u nedelju srušiti park ako do tada objekat ne bude razmontiran. "Za mene je neshvatljivo sada dovoditi u pitanje rad i lokaciju zabavnog parka, kada je svim opštinskim i gradskim organima poznato da se on 20 godina tu nalazi i radi na istoj lokaciji. Redovno sam dobijala dozvole", kaže Desanka Mirović.

Sekretar za inspekcijske poslove Vladan Luković ranije je najavio početak velike akcije kontrole dozvola svih privremeno postavljenih objekta i rušenje nelegalnih. Desanka Mirović kaže da postavljanje montažnih dečjih parkova i igraonica većih od 30 kvadratnih metara uopšte nije regulisano, osim što se pominju u odluci o lokalnim komunalnim taksama. "Namerno ili omaškom, u Odluci o uslovima i načinu postavljanja privremenih objekata na javnim površinama u Beogradu nisu definisani mesto, uloga i funkcionisanje zabavnih parkova", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: