Worlds 2017: Prvi poraz za TSM, Longzhu i Royal neporaženi

Prvo kolo Worldsa je završeno. Mnogo neočekivanih rezultata obeležilo je prvu nedelju koji su uticali na položaj timova na tabelama. Poslednji, četvrtdi, dan prve nedelje završio je prvi krug mečeva u preostale 3 grupe. Longzhu i Royal pobedili su i treći meč, a prvi poraz zabeležio je TSM.

Izvor: Nikola Miliæeviæ

Nedelja, 08.10.2017.

18:28

Worlds 2017: Prvi poraz za TSM, Longzhu i Royal neporaženi

Treći dan za redom timovi četvrte grupe zapoželi su program. World Elite i Flash Wolves odigrali su prvi meč dana, a tajvanski predstavnik još jednom je pokazao neprepoznatljivo lošu igru i World Elite bez većih poteškoća dolazi do svoje druge pobede u grupi što ih je izbilo na prvo mesto na tabeli. TSM po treći put loše započinje gejm. Agresivnost koju su imali tokom američkog LCS-a kao da je nestala i Misfitsi, kao i svi ostali TSM-ovi protivnici do sada, uspevaju doći do First Blood-a i prednosti u ranoj fazi meča koju TSM na kraju nije uspeo preokrenuti. Ovom pobedom Misfitsi su došli do svoje druge pobede, TSM do prvog poraza, što je ove dve ekipe, zajedno sa ekipom World Elite, izjednačilo na prvom mestu grupe D sa skorom 2-1, dok je Flash Wolves poslednji sa 0-3.
Grupa B nije nam donela neočekivane rezultate. Immortalsi su lako i ubedljivo savladali Gigabyte Marines, koji su prvi put na ovom turniru odigrali meč bez iznenađujućih pickova, ali opet nije bilo dovoljno da se savlada odlični Immortals. U drugom meču grupe B Fnatic je pokušao doći do prve pobede u grupi protiv najjačeg tima u grupi B, Longzhu Gaminga. Koliko je Longzhu jak videlo se i u ovom meču, u kojem je top lejner korejskog šampiona, Khan, igrao Nasusa, a meč završen za rekordnih 20 minuta u 42 sekunde. Longzhu je zasluženo prvi na tabeli i pridružio se SKT-u na listi neporaženih timova posle prve nedelje. Immortals je uz dve pobede i poraz od Longzhua obezbedio drugo mesto, dok je Gigabyte treći a Fnatic poslednji.
Zanimljiv duel videli smo u prvom meču grupe C, u kojem je Samsung na jedvite jade stigao do pobede protiv turskog Fenerbahcea. Novajlija u svetu Worlds-a poprilično je namučio prošlogodišnjeg vicešampiona, ali je jedan dobar fajt kod Barona u 48. minutu gejma presudio Fenerbahceu i Samsung dolazi do svoje druge pobede. U derbiju dana Royal je nadigrao G2, koji je dobro počeo meč, ali su manji fajtovi, iz kojih je Royal konstantno izlazio kao pobednik, preokrenuli meč u korist kineske ekipe koja stigla do treće pobede i postala treća neporažena ekipa posle prve nedelje grupne faze. Ovim porazom, G2 je na trećem mestu sa skorom 1-2, Samsung je drugi sa 2-1, a Fener bez pobede na poslednjem mestu
Druga nedelja će, bez sumnje, doneti još više uzbuđenja, jer su sledećenedeljni mečevi odlučujući za izlazak timova iz grupe i plasman u četvrtfinale.

Izvor: Klan RuR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: