BATIC: DO KRAJA NEDELJE IMENA OPTUZENIH ZA RATNE ZLOCINE

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2001.

22:15

Default images
Republicki ministar pravde Vladan Batic najavio je tokom posete Novom Sadu u sredu da ce se do kraja nedelje znati imena jugoslovenskih drzavljana koji ce pred sudovima u Srbiji odgovarati za ratne zlocine i zlocine protiv covecnosti, izvestava novinar Radija 021 Gordana Mihailovic, prenosi B92.

Batic nije zeleo da saopsti detalje osim da se radi o osobama osumnjicenim za zlocine pocinjene na Kosovu koje se ne nalaze na optuznicama Haskog tribunala. On je rekao da "nema pritisaka" na vlasti u Srbiji da se ostali koji se nalaze na haskim optuznicama predaju Tribunalu. "Srpske vlasti ce od Haskog tribunala traziti da se i predsedniku Srbije Milanu Milutinovicu i svim ostalima koji se nalaze na haskoj listi sudi u Srbiji", rekao je Batic, i dodao: "Ne znam kakve su sanse da se to ostvari, ali mi cemo pokusati".

Prema njegovim recima, od 7. do 17. avgusta, uz prisustvo haskih i domacih istrazitelja, u Beogradu ce biti organizovano saslusanje "svedoka zlocina koje je pocinila Oslobodilacka vojska Kosova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: