Neće veće račune za kablovsku, umešala se vlada

Američko Ministarstvo pravde tužilo je telekomunikacionu kompaniju Ej-Ti end Ti da zaustavi planiranu kupovinu Tajm Vornera vrednu 85 milijardi dolara.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2017.

12:22

Neće veće račune za kablovsku, umešala se vlada
(Foto: Thinkstock)

Vlada navodi da bi se tim spajanjem povećali računu korisnika kablovske televizije i da bi se "znatno smanjila konkurencija koja će rezultirati u višim cenama i manje inovacije za milione Amerikanca".

Prema navodima ministarstva, telekom komapanija bi mogla da naplaćuje rivalskim distributerima kao što su kablovske kompanije "stotine miliona dolara više godišnje" za korišćenje mreža Tajm Vornera. Ta dodatna plaćanja bi na kraju stigla do korisnika preko računa za kablovsku.

Vladino protivljenje ovom spajanju iznenadilo je mnoge na Vol Stritu pošto At&T i Tajm Vorner nisu direktni konkurenti i takvi poslovi su obično dobijali odobrenje vlade.

U imejl poruci glavni advokat AT&Tija Dejvid Makati rekao je da je tužba radikalno i neobjašnjivo odstupanje od decenija presedana u takvim slučajevima i da je kompanija sigurna da će sud odbaciti tvrdnje vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: