Politika jača od razuma: Kraj istorije An - 148

Rusija namerava da prekine proizvodnju aviona za kratka putovanja An-148, rekao je izvor u avio-industriji.

Svet

Izvor: B92, Sputnik

Utorak, 27.06.2017.

13:18

Politika jača od razuma: Kraj istorije An - 148
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

Portparol ukrajinske kompanije "Antonov“ ranije je za Sputnjik rekao da je kompanija potpuno zamenila komponente koje su nekada nabavljane u Rusiji.

"Postojalo je veliko interesovanje za An-148, koji se pravio u Voronježu. Interesovanje su pokazale i civilne avio-kompanije i Ministarstvo odbrane. Nažalost, politika je bila jača od razuma i prethodno utvrđenog režima odnosa“, istakao je izvor.

Prema njegovim rečima, trenutno se u voronješkoj kompaniji za izgradnju aviona završava sklapanje dva aviona, nakon čega će se istorija An-148 završiti.

An-148 može bez zaustavljanja da leti od dva do pet hiljada kilometara. Avione tog tipa koriste avio-kompanije „Rusija“ i „Angara“, specijalna letačka grupa „Rusija“, kao i Ministarstvo za vanredne situacije i Ministarstvo odbrane Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: