Sunovrat Forda, desetkovao ga novi model

Kompanija "Ford Motor" zabeležila je u trećem kvartalu pad profita za preko 50 odsto, pogođena usporavanjem tražnje na američkom tržištu.

Svet

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

18:55

Sunovrat Forda, desetkovao ga novi model
Foto: Getty images

Profit je opao i zbog većih troškova za njihov glavni model kamioneta.

Neto dobit je pala na 957 miliona dolara sa 2,19 milijardi dolara iz istog perioda prošle godine, naveo je "Ford" u današnjem saopštenju, a prenosi agencija "Blumberg".

Iako znatan, ovaj pad je manji nego što su analitičari predvideli, budući da je proizvođač automobila srezao neke marketinške troškove.

Kada se isključe varedne stavke, profit po akciji iznosi 26 centi u odnosu na projekcije analitičara, koji su u anketi "Blumberga" predviđali 20 centi po akciji.

Generalni direktor Mark Filds je izjavio da će dobit pasti ove godine i 2018, i da su investitori umanjili vrednost akcija Forda za 16 odsto tokom ove godine. Cena akcije ove kompanije je danas u ranom trgovanju u NJujorku pala za nešto manje od 1,0 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: