Izraelci prodali Kinezima kontroverznu aplikaciju

Izraelska startap kompanija prodala je svoju kontroverznu aplikaciju za slanje poruka i muzičku radio aplikaciju kineskom konzorcijumu za 32 miliona dolara.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2016.

15:16

Izraelci prodali Kinezima kontroverznu aplikaciju
Foto: Screenshot

Aplikacija Blajndspot omogućuje korisnicima da šalju anonimne poruke, fotografije i video-snimke svojim kontaktima, a primalac neće moći da im uđe u trag.

Ova aplikacija je pokrenuta u decembru prošle godine i već je skinuta više od dva miliona puta, ali se kritikuje kao platforma za anonimno maltretiranje.

Izraelska Grupa Šelanu ju je nazvala "ćaknutom aplikacijom za slanje poruka koje pruža mogućnost ljudima da kažu šta stvarno misle".

Tim Blanjdspota ostaće u Izraelu tokom naredne godine, a onda će se premestiti u Aziju.

U Šelano grupu su delom investirale muzičke zvezde Will.I.AM i Niki Minaž i ruski jevrejski milijarder i vlasnik fudbalskog kluba Čelsi Roman Abramovič.

Kineski konzorcijum koji je kupio Blajndspot uključuje hongkonške investicione firme Vuhan kapital,Tianjin gejms i grupu investitora koje predvodi Vilijam Ding, osnivač kineskog internet giganta Netease.

"Ako bismo mogli da kopiramo strast koju je Blajndspot izazvao u Izraelu to će se pokazati kao impresivna investicija za nas", rekao je portparol Vuhan kapitala za Hafington post.

Reklame na kojima je smajli sa povezom preko jednog oka mogle su se videti na bilbordima širom Tel Aviva i duž glavnih autoputeva. U julu je jedan drugi kineski konzorcijum kupio Plejtiku (Playtika) izraelsku kompaniju olajn igara za 4,4 milijarde dolara u kešu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: