BiH kokice osvojile Beč, kreću na SAD

Bosanske bio-kokice prodaju se širom Beča, a uskoro se očekuje njihova ekspanzija i na tržište Sjedinjenih Američkih Država.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

19:24

Default images
Foto: Freeimages.com

Sanela i Emina Mandžuka u centru Beča prodaju bio-kokice iz sopstvene proizvodnje, a njihovim planovima su se, kako kažu, svi smejali.

"Kada smo rekli da za trgovinu tražimo lokaciju u strogom centru grada, svi su nam se smejali. Jedni su rekli da tamo nikada nećemo naći prostor, drugi da je preskupo, treći da je konkurencija prejaka, a četvrti da pogotovo stranci u prvom bečkom okrugu teško dobiju lokaciju jer su ta mesta navodno rezervirana za domaće stanovništvo”, priča Emina Mandžuka u kancelariji „Popcornera“ iza istoimene prodavaonice.

Na sto postavlja nove uzorke kokica koje je u zadnjih nekoliko meseci smislila njena sestra Sanela.

"Sad ćemo ih još jednom testirati. Mi ovde često doručkujemo kokice, biće to još jedan obilan poslovni doručak", smeje se Emina dok priča svoju priču novinarima Deutsche Wellea.

Zajedno sa sestrom Sanelom, Emina Mandžuka već je nekoliko godina na čelu manufakture Popcorner koja u Beču proizvodi i prodaje biološke kokice za koje kažu da su jedinstvene na celom austrijskom tržištu.

Za kokice se koristi isključivo kukuruz iz biološke proizvodnje, baš kao što su to i začini i arome koje kokicama daju specifičan ukus. Od onih sa vanilom i vasabijem, pa do onih sa metvicom ili đumbirom. U svakom slučaju bez laktoze i bez glutena.

Popcorner kokice prodaju se u nekoliko tržnih centara u Beču, u prodavaonicama jednog austrijskog trgovačkog lanca, a odnedavno i u određenim bioskopima. Već to se u bečkim poslovnim krugovima tumači kao veliki uspeh, ali sestre Mandžuka kažu da na tome ne žele da stanu i da trenutno pripremaju i ekspanziju u Ameriku.

"To bi trebala da bude zaista velika stvar. O detaljima ne možemo da govorimo jer još čekamo na neke potpise i ugovore. Ali stvar izgleda dobro i mogla bi da bude veliki uspeh", objašnjavaju sestre Mandžuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: