Vesti iz Kine podigle cenu nafte

Terminske cene nafte su danas porasle, podstaknute snažnim rezultatima kineskog industrijskog sektora, navode analitičari.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

08:58

Default images

Barel američke "lake" nafte WTI za isporuku u novembru poskupeo je na merkantilnoj berzi u Njujorku 17 centi na 82,88 dolara.

Barel severnomorske nafte tipa "brent" za decembarsku isporuku na tržištu u Londonu poskupeo je četiri centa na 84,44 dolara, javlja Frans pres.

Investicioni analitičar singapurske firme "Filip fjučers" Danijel Ang navodi da su investitori pozdravili podatke iz Kine, gde je industrijska proizvodnja u septembru porasla osam odsto na godišnjem nivou, u odnosu na petogodišnji minimum od 6,9 odsto iz avgusta.

Ang dodaje da su pozitivni industrijski rezultati bacili u senku vest da je kineska privreda, druga po veličini u svestu, u trećem kvartalu napredovala najsporijim tempom nakon globalne finansijske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: