Čiji su najbolji drug dijamanti?

Prodaja dijamanata grupe Alrosa u prvoj polovini 2014. dostigla je 21 milion karata, a prihodi od prodaje veći su 13 odsto na godišnjem nivou.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 27.07.2014.

13:55

Default images

Alrosa beleži pozitivnu dinamiku tržišta dijamanata za prvo polugodište 2014. i rast cene od oko šest odsto od početka godine, preneo je Finmarket.ru.

Prodaja dijamanta u drugom tromesečju 2014. godine bila je 8,4 miliona karata, od čega su 6,1 milion karata dijamanti juvelirskog kvaliteta, prosečne cene 200 dolara po karatu, a 2,3 miliona karata su dijamanti tehničkog kvaliteta prosečne cene 11 dolara karat.

U periodu januar-jun 2014. proizvodnja grupe Alrosa dostigla je 15,9 miliona karata što je sedam odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Smanjenje proizvodnje dijamanata uslovljeno je prvenstveno obavljanjem planiranih kapitalnih remonta u nekim fabrikama, navodi se u saopštenju kompanije.

Alrosa ističe da je u preduzeću Severalmaz u toku šest meseci ove u odnosu na isti period prošle godine, povećala proizvodnju 2,3 puta i potvrđuje ranije objavljen plan o proizvodnji 36 miliona karata ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: