GM ulaže milijardu dolara u Kinu

Američki Dženeral motors saopštio je da će jedno od njegovih preduzeća u Kini investirati 6,6 milijardi juana (milijardu dolara) u izgradnju nove fabrike.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2012.

11:25

Default images

Zajedničko preduzeće GM i kineskih partnera "SAIC Motor" i "Vuling motors" otvoriće 2015. fabriku za proizvodnju 400.000 vozila godišnje u gradu Čongćing na jugozapadu Kine, navedeno je u saopštenju kompanije.

To će biti treći pogon tog zajedničkog preduzeća u Kini , posle jednog u gradu Chingdao na istoku Kine i jednog u mestu Liudžou na jugu, prenela je francuska agencija AFP.

Ta tri partnera su osnovala zajedničko preduzeće 2002. radi proizvodnje malih kamiona i kombija, ali je fabrika u gradu Liudžou ranije ovog meseca počela da proizvodi putnička vozila pod lokalnom markom "baođun".
Zajedničko preduzeće je u 10 meseci ove godine u Kini prodalo nešto manje od 1,2 miliona automobila, 13,9 odsto više nego godinu dana ranije, što je doprinelo ukupnoj prodaji automobila "Dženeral motorsa" u Kini u tom periodu od oko 2,3 miliona, 10,5 odsto više u odnosu na isto razdoblje lane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: