Dobit Levisa pala 98 odsto

Jedan od najpoznatijih proizvođača odeće „Levi Strauss & Co“ imao je u drugom tromesečju pad dobit od čak 98 odsto.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 10.07.2008.

09:09

Default images

Neto dobit kompanije Levis potonula je u drugom kvartalu na milion dolara u odnosu na 46 miliona u istom periodu prošle godine, dok su prihodi pali za osam posto na 936 miliona dolara.

Uzrok tome je slabija prodaja brendova „levi“ i „dockers“ na američkom tržištu. Loše rezultate kompanija opravdava teškom ekonomskom situacijom u SAD-u i problemima u implementaciji novog poslovnog softvera.

Iz kompanije Levis poručuju da će i ostatak godine biti vrlo težak s obzirom na nepovoljne globalne ekonomske pokazatelje. Inače, kompanija beleži pad prodaje već osam godina za redom, s obzirom da je sporo reagovala na modne trendove i promenjiv ukus potrošača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

18 h

Podeli: