Svet

Petak, 19.09.2014.

11:38

Medvedev: Nećemo biti to što govore

Spekulacije o pretvaranju Rusije u zatvorenu ekonomiju su neprikladne, jer želimo da ostanemo pri osnovnim principima makroekonomske politike, kaže Medvedev

Izvor: Tanjug

Default images

Ruski premijer Dmitrij Medvedev danas je inače potpisao ukaz o uvođenju carina na ukrajinsku robu.

"Bilo kakve spekulacije o fundamentalnim izmenama modela ekonomskog razvoja, u smeru zatvorene ekonomije, jesu neprikladne i nepotrebne", izjavio je Medvedev na investicionom forumu u ruskom odmaralištu Sočiju, a prenosi agencija Rojters.

Medvedev se, takođe, osvrnuo na jačanje uloge Rusije na azijskom tržištu, rekavši da će veća uloga Rusije u tom regionu doprineti jačanju njenog ugleda i u drugim regionima, uključujući na Zapadu.

"Jačanje uloge naše zemlje u azijskom regionu će, bez sumnje, doprineti jačanju našeg ugleda i u drugim područjima, kao i na Zapadu", poručio je Medvedev.

Osim toga, Medvedev je danas potpisao ukaz o uvođenju carina na ukrajinsku robu, kao odgovor na ukrajinsko potpisivanje Sporazuma o pridruživanju Evropskoj uniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

15 h

Podeli: