Uklanja se više od 400 kilometara pruga: Gde se one nalaze? VIDEO

Kroz neka mesta u Srbiji voz nije prošao više od četiri decenije. Zbog toga će u naredne dve godine biti uklonjeno više od 400 kilometara pruga.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.02.2022.

12:18

Uklanja se više od 400 kilometara pruga: Gde se one nalaze? VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

One se nalaze većinom u Vojvodini, a neka od mesta su Sombor, Kanjiža, Senta, Jaša Tomić...

"Već nekoliko decenija postoji problem starih pruga, na kojima više nema železničkog saobraćaja. Bilo je nekoliko pokušaja da se to pitanje reši, a evo sada smo konačno uspeli da rešimo problem i krenemo sa raščišćavanjem pruga", rekao je za TV Prva Nenad Stanisavljević iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Otvoren konkurs: Za najbolje ime brzog voza – milion dinara

Objašnjava da je reč o 15 pruga, od kojih je čak 14 na teritoriji Vojvodine.

"To su sve pruge na kojima vozovi saobraćaju već 20-30, a negde i 40 godina i gde ne postoji nikakav interes da se te pruge obnavljaju i da se u njih investira - ni finansijski, ni saobraćajni", dodaje Stanisavljević.

U Srbiji se rekonstruiše oko 300 kilometara pruga: Evo gde se sve radi

Kako ističe, te pruge su prodate, javna licitacija je završena. To je jedna od najvećih licitacija te vrste koja je realizovana u Srbiji poslednjih godina.

"Reč je o 25.000 tona starih šina, kolosečnog materijala, pribora, svega onoga što se računa kao sekundarna sirovina", kazao je Stanisavljević.

Radovi bi trebalo da počnu već tokom februara.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: