Srbija

Sreda, 26.09.2018.

19:23

Brnabić: Posebno mi je drago, sa Blumbergom lično

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je na poslovnom forumu "Blumberg global" kome je prisustvovala u Njujorku imala više značajnih susreta i razgovora.

Izvor: Tanjug

Brnabić: Posebno mi je drago, sa Blumbergom lično
Foto: Vlada Srbije

Premijerka je istakla da joj je posebno drago što je sad i lično upoznala Majkla Blumberga.

Brnabić je prenela da je skup imao dve glavne teme, slobodnu trgovinu i digitalizaciju.

Slobodna trgovina, kako je pojasnila, važna je u vreme kada mnogi posežu za protekcionizmom, te zato i pitanje šta kao svet možemo da uradimo da opet vratimo fokus na slobodnu trgovinu, jer je to najbolji način da razvijamo svetsku konkuretnost.

Premijerka je za Pink rekla da je dobro što je imala priliku da razgovara sa ministrom finansija Kanade, a s obzirom na planiranu posetu toj zemlji, što bi, kako je navela, stvorilo uslove da "malo ojačamo bilateralne veze između dve zemlje, posebno jer je tamo jaka naša dijaspora".

Brnabić je razgovaral i sa predsednikom Slovačke, koju, kao i Češku planira da poseti u decembru.

"Razgovarali smo malo o tome i posebno bliskim vezama sa Slovačkom zbog nepriznavanja Kosova i poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije", rekla je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: