Mihajlovićeva ih hvali: Oni su za primer u Srbiji

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je u Boru da je ta opština primer za celu Srbiju po sprovođenju ozakonjenja.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

18:01

Mihajlovićeva ih hvali: Oni su za primer u Srbiji
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Kako je istakla ministarka, oni su primer i u izdavanju građevinskih dozvola, primeni Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, kao i ulaganjima u održavanje putne i železničke infrastrukture.

"Bor je među prvih deset u Srbiji kad je u pitanju sprovođenje ozakonjenja, a planirana su i nova ulaganja u putnu infrastrukturu, uz podršku države", rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare posle sastanka sa rukovodstvom opštine Bor.

Ona je danas u Boru razgovarala sa predstavnicima lokalnih samouprava iz Borskog okruga rekla je da je u putnu infrastrukturu u celom okrugu u prethodne tri godine uloženo 1,5 milijardi dinara, a još 500 miliona planirano je u 2018.

"U 2017. godini uložili smo 240 miliona dinara u uređenje i asfaltiranje lokalnih puteva, seoskih i gradskih, što je jedno od najvećih ulaganja posmatrano po glavi stanovnika", rekao je predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.

Mihajlović je danas obišla deonicu Brestovačka Banja-Brestovac duge 3,2 kilometra, a u čiju rekonstrukciju je uloženo je 39 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: