Investitori se pritajili, čekaju šta će biti

Trgovanje na svetskim berzama je slabijeg intenziteta pošto investitori čekaju na nove ekonomske podatke koji bi im dali uvid u stanje svetske privrede.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2017.

14:56

Investitori se pritajili, čekaju šta će biti
Foto: Thinkstock

Obim trgovanja je smanjen i usled praznika zbog kojih su zatvorene berze u Velikoj Britaniji i SAD.

Na evropskim berzama nema bitnijih pomaka - nemački indeks DAX je u plusu 0,1 odsto, dok je francuski CAC-40 u minusu 0,1 odsto.

U Aziji takođe nije bilo većih promena. Japanski indeks Nikkei 225 neznatno je pao, južnokorejski Kospi je pao 0,1 odsto, dok je hongkongški Hang Seng porastao 0,2 odsto. Berze u Kini i na Tajvanu su zatvorene zbog praznika.

Cene nafte su u blagom padu. Vrednost referentne američke nafte, prema podacima Blumberga, pala je za 0,4 odsto na 49,6 dolara po barelu, dok je nafta Brent s istim padom na 52 dolara po barelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: