90.000 Beograđana će biti priključeno na gas

Do kraja iduće godine oko 90.000 Beograđana će biti priključeno na gas.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.03.2017.

10:23

90.000 Beograđana će biti priključeno na gas
Foto: Thinkstock

To je rečeno je na skupu povodom početka rada merno-regulacione stanice za distributivni gasovod u Staroj Rakovici.

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da će početak rada gasne merno regulacione stanice "Braća Veličković" omogućiti da se više od 2.000 domaćinstava priključi na gas.

"To je samo prva faza u okviru koje ćemo kasnije pokriti Resnik, Kneževac, Avala grad i Košutnjak, što je oko 17.000 domaćinstava", rekao je Vesić novinarima.

Gradska opština Rakovica donela je program gasifikacije celokupne teritorije koja obuhvata 150 kilometara distributivne mreže, a Vesić poručuje da je za razvoj Beograda važno da sarađuju svi nivou vlasti, Vlada Srbije, predsednik Republike, republička preduzeća, grad Beograd i opštine.

"Beograd je prestonica i ima velike infrastrukturne projekte koji ne mogu da se realizuju bez zajedničkog rada Vlade Srbije i grada. Tu su metro, obilaznica, čitav niz važnih projekata koji su veoma važni za razvoj, ne samo Beograda, već i Srbije", istakao je on.

Kaže da projekat priključenja na gas u Rakovici potvrđuje politiku koja se sprovodi u prethodne dve, tri godine, da se ulaže u prigradske opštine kako bi se dostigla nedostajuća infrastruktura, gas, vodovod, kanalizacija...

"Svi treba da se osećaju kao građani Beograda, bez obzira da li žive u Grockoj, Košutnjaku ili Terazijama", poručio je Vesić.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potvrdio je da će puštanjem u rad merno-regulacione stanice u Staroj Rakovici biti omogućeno da dve hiljade domaćinstava bude priključeno na gas.

"Ovo je rezultat jedne sinergije svih nivoa vlasti", rekao je Antić i zahvalio rukovodstvu Rakovice, grada Beograda koji su dali planski osnov i sve neophodne administrativne dozvole koje prate realizaciju ovog projekta, kao i Srbijagasu.

"Ovo je prva faza, do završetka projekta u Rakovici, a to je oko 150 kilometara distributivne mreže, imaćemo oko 17.000 domaćinstava priključenih na gas. Istovremeno nastavljamo aktivnosti u Zemunu i opštini Grocka i očekujem do kraja iduće godine otprilike 90.000 Beograđana bude priključeno na mrežu", rekao je Antić.

Kako kaže, vlada podstaknuta ogromnom energijom premijera Aleksandra Vučića pokušava svakog dana sa ljudima iz grada Beograda i ostalih lokalnih samouprava širom Srbije da rešava probleme građana.

"Milsim da je ovo dokaz da smo u tome uspešni i da ćemo sa time nastaviti", rekao je Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: