Taksisti na ulicama: Km za 30 RSD, ubijaju nas

Oko 40 taksi vozila iz Kragujevca krenulo je u protestnu vožnju tražeći da lokalna vlast sprovede odluku Gradskog veća o obaveznoj taksi tarifi.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2017.

09:30

Taksisti na ulicama: Km za 30 RSD, ubijaju nas
Foto: Thinkstock

Na taj način bi se sprečilo taksiranje po nižim cenama.

Protestna vožnja biće održana u centru Kragujevca, i to u ulicama Kralja Aleksandra Prvog Karađordjevića, Nikole Pašića i Zorana Đinđića, a skup ispred Skupštine grada trajaće, kako su naveli organzatori, "sve do ispunjenja zahteva".

Prema obaveznom cenovniku (odluci Gradskog veća), start iznosi 60 dinara, a svaki kilometar 50 dinara u prvoj tarifi, dok je u drugoj tarifi (za noćnu vožnju od 22.00 do 6.00) start 70 dinara, a cena pređenog kilometra 60 dinara.

Organizatori protesta kazali su da oko 10 odsto taksista u Kragujevcu putnike prevozi po tarifi koju je 2016. godine propisalo Gradsko veće, a da najveći broj taksista ne naplaćuje start, dok vožnju po kilometru naplaćuje 30 do 35 dinara.

"Već godinu dana imamo problem s taksistima koji obaraju cenu vožnje. Pojavila se prvo jedna nova firma za koju ne znamo ni gde joj je sedište, a trend obaranja cene su zatim prihvatile i druge firme za taksi prevoz, čime smo dovedeni u još teži položaj, jer ionako imamo problem sa likvidnošću i plaćanjem poreza i doprinosa", rekli su organizatori.

Oni navode i da taksisti koji ne poštuju obavezni cenovnik koriste tablete za izvodjenje računa umesto jedino važeće baždarene taksimetre. ;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: