Most na Adi - za prugu se nude milioni RSD

Najbliži tramvajskom koloseku na Mostu preko Ade su Francuzi, ako pri izboru izvođača najvažniji kriterijum bude cena.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 18.02.2017.

14:16

Most na Adi - za prugu se nude milioni RSD
(Foto: Thinkstock.com)

Ponuda firme Colas rail za izgradnju pruge iznad Save iznosi oko 1,6 miliona dinara, dok su za njom austrijski "Štrabag" sa 1,7 miliona, i poljski "Zue S.A."

Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, trebalo bi da do 10. marta obelodani ko je dobio posao. Rok za završetak radova je 420 dana od trenutka uvođenja izabrane firme na gradilište, što znači da će čukaričku i novobeogradsku obalu šine povezati 2018. godine.

Radovi podrazumevaju postavljanje tramvajske pruge preko Mosta na Adi, severnih i južnih konstrukcija sa uklapanjem u postojeću prugu i obnovu postojećih mostovskih delova i prateće infrastrukture.

Nova dvokolosečna tramvajska pruga biće ukupne dužine oko 2.700 metara sa priključcima na postojeću mrežu, a biće uređeno i oko 1.000 metara postojeće tramvajske mreže.

Postavljanjem šina preko Mosta na Adi biće omogućen tramvajski saobraćaj u svim smerovima između Novog Beograda, Rakovice, Banovog brda i centra grada, prenose Večernje novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: