Na prodaju sve grčke banke u Srbiji

Sve grčke banke u Srbiji su na prodaju - Vojvođanska banka (NBG), Pireus banka, Eurobanka i Alfa banka, kaže bivši guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić

Srbija

Izvor: B92

Subota, 28.01.2017.

09:01

Na prodaju sve grčke banke u Srbiji
(Foto: Thinkstock.com)

Jelašić je inače sada član Helenik fajnenšal stabiliti fonda u Grčkoj.

On je rekao da sa interesovanjem prati "kako ide prodaja Vojvođanske banke (NBG), kako ide prodaja Pireus banke, Eurobanke i Alfa banke".

"Alfa je definitivno pri kraju. Mi tamo kao Helenik fajnenšal stabiliti fond imamo manji udeo. Za nas je važnije šta će biti sa prodajom NBG, gde imamo 40 odsto vlasništva i Pireus banke", rekao je Jelašić za "Danas".

Naglasio je da su te pare i te kako potrebne ne samo Fondu, nego i grčkom poreskom obvezniku, koji je u Helenik uložio oko 35 milijardi evra.

Jelašić je sada uključen u davanje licenci grčkim bankama , između ostalog i u Srbiji, a kao član nadzornog odbora koji ima 40 odsto vlasništva u Nacionalnoj banci Grčke i 20 odsto u Pireusu, učestvuje u prodaji svih tih banaka, ne samo u Bugarskoj i Rumuniji, već i u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: