Vulin: Otpuštanja neće biti na dugme

Otpuštanje u javnom sektoru neće se desiti na dugme, to je proces koji se radi već godinu i koji će se nastaviti, izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.05.2016.

11:44

Vulin: Otpuštanja neće biti na dugme
Foto: Tanjug

On je, prilikom prezentacije donacije UAE Centru za decu u Zvečanskoj, naglasio da je nesporno da je prepoznata potreba da naša uprava bude efikasnija i racionalnija.

"Sve što radimo ne radimo zato što nam je to naredio neki MMF, Svetska banka, već radimo zato što smatramo da je to dobro za našu državu i društvo", istakao je ministar.

Rekao je da je još rano da se razgovara o roku za racionalizaciju, te da se o tome još priča s MMF-om, te da ni oni nisu izašli s preciznim rokom, koji bi predložili, nakon čega bi se prilagodilo tome.

"Sa racionalizacijom se odmaklo. Naravno, taj proces će se nastaviti, naš prvenstveni interes je da našu upravu učinimo efikasnijom, da ona funkcioniše sa optimalnim brojem izvršilaca, u okviru sopstvenog budžeta, ali da se to, naravno, ni na koji način ne odražava na efikasnost, niti na usluge koje pružamo gradjanima, zbog kojih, zapravo, državni aparat i postoji", rekao je Vulin.

Dodao je da će svako ministarstvo raditi na svojoj racionalizaciji, kao što su, napominje, već i radila, ali podvlači da svakako ta obaveza nije samo za ministarstva, za državu u klasičnom smislu, već i za javna preduzeća i za lokalnu samoupravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: