"U 2017. može da počne smanjivanje duga"

U Srbiji će biti nastavljeni pozitivni trendovi i započete reforme, rekao je profesor Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju Mihailo Crnobrnja.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2016.

19:48

Foto: Thinkstock

"Nastavljena će biti i finansijska konsolidacija i održavanje malog deficita budžeta. Očekujem i da bi već u 2017. moglo da počne smanjivanje duga", rekao je Crnobrnja, komentarišući izborne rezultate.

On je, takođe, istakao da će u Srbiji ove godine biti nastavljen pozitivan privredni rast.

"Ipak, ne mislim da će privredni rast biti veći od dva odsto već ispod dva procenta", naveo je Crnobrnja dodajući da svetska konjuktura trenutno nije dovoljno dobra po pitanju čelika.

Kako kaže, vrlo je verovatno da će biti završena privatizacija i restrukturiranje državnih preduzeća i to tokom ove godine ili do polovine 2017, što će doneti opipljive rezultate.

Crnobrnja je naveo da se ni u narednom periodu ne očekuju problemi sa inflacijom, kao i da će biti nastavljeno vođenje stabilne monetarne politike.

"Pozitivni trendovi će biti nastavljeni, a reforme će možda biti i ubrzane", dodao je Crnobrnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: