"Prošle godine zaposleno blizu 2.000 Roma"

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, prošle godine je blizu 2.000 Roma zaposleno.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

19:09

Default images
Foto: Tanjug

"Svakako se još mora na tome raditi, na prvom mestu na usvajanju znanja i veština koji nedostaju upravo pripadnicima romske populacije", izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je novinarima u Kraljevu rekao da se na tome mora raditi, da bi Romi još efikasnije mogli da se zapošljavaju.

"To je uostalom specifičnost svih, to je tržište rada, koje ima zahteve za tačno određenim zanimanjima i znanjima", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, svakako se više mora raditi sa romskom populacijom, zbog, "nažalost veoma niskog stepena obrazovanja", a to je već problem o kom se mora razgovarati na nivou čitavog društva.

Ministar je kazao da na tim projektima rade i Romi i oni koji to nisu i da ne želi da pravi takvu segregaciju.

"Ne mislim da neko bolje razume Rome samo zato što je Rom, kao što ne mislim da neko razume srpske probleme samo zato što je Srbin. Ja tako ljude ne delim i ne bih ih tako ni delio", rekao je Vulin novinarima na ceremoniji dodele grantova u okviru projekta "Evropska podrška inkluzivnom društvu".

Vulin ističe da je njegovo Miinistarstvo završilo Strategiju pitanja položaja Roma, da je ona dostupna javnosti i da je rađena zajedno sa romskim organizacijama.

"Položaj Roma mogu da poprave i Romi i oni koji to nisu i samo tako možemo da napredujemo", naglasio je ministar rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: