Radnici ponosni na kruzer, "uslovi za rad odlični"

U Zasavici, kod Sremske Mitrovice, brod vredan 20 miliona evra, koji su napravili srpski radnici u holandskoj kompaniji, dobio je i ime Tomas Hardi.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2016.

16:10

Radnici ponosni na kruzer,
Foto: Tanjug

Ovaj kruzer dobio je ime po engleskom novelisti i pesniku.

Holandski proizvođač brodova Vahali, koji tradiciju stvara još od 1923, jedan je od najvećih graditelja rečnih putničkih kruzera, a u Srbiji posluje već 11 godina.

Na krštenju Hardija, kojem su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede Aleksandar Sertić, ambasador Holandije u Srbiji Hendrik van der Dol i vlasnik brodogradilišta Vahali Vinsent Beker, razbijanje flaše šampanjca o trup nove rečne kraljice posmatrali su i zaposleni te kompanije.

Ponosni, danas su videli završetak posla na kojem su radili mesecima.

Kako je reporteru Tanjuga objasnio radnik odeljenja za sečenje Vahalija Zasavica Bruno Živić, koji radni šlem u toj kompaniji duži već 11 godina, holandska firma napreduje iz dana u dan.

"Mnogo brodova smo izgradili tokom ovih 11 godina. Firma napreduje iz dana u dan, širi se, povećava se broj zaposlenih"”, rekao je Živić.

Kada je video završen brod, bilo je, kako je rekao, fenomenalno.

"Osećaj izgradnje broda je fenomenalan, ta veličina broda, kada se sastavlja… Video sam kako izgleda ceo proces, što je fenomenalno. Dok se ovde nisam zaposlio to nisam mogao da vidim"”, rekao je Živić.

Njegov kolega iz nabavke novog materijala Aleksandar Janjić, koji u Vahali Zasavica radi poslednje tri godine, deli ponos svojih kolega, vlasnika kompanije i srpskog premijera.

"Osećaj je izvanredan. Prelepo je, jer je dosta truda i rada uloženo u njegovu izgradnju i zato se zaista osećamo izvanredno"”, istakao je Janjić.

Kako je dodao u Vahali Zasavica uslovi za rad su odlični, a kompanija mu je kao druga porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: