"Beogradu nedostaju vozači GSP-a i varioci"

Beograd nema višak zaposlenih radnika u javnom sektoru. Problem, ipak, postoji u strukturi zaposlenih u starosnom i kadrovskom smislu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2016.

15:39

Foto: Thinkstock

Zbog toga je planirana prekvalifikacija jednog broja zaposlenih, pišu Večernje novosti.

U gradu Beogradu nema viška zaposlenih u odnosu na ono što mu se zakonom nalaže, pa čak "Beogradskim elektranama" nedostaju varioci, a GSP "Beogradu" vozači i ljudi koji bi radili na održavanju, tvrdi pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

“Viška nema jer je grad sproveo restrukturiranja. Problem, ipak, postoji u strukturi zaposlenih u starosnom i kadrovskom smislu”, dodao je Milosavljević.

“Pre dve godine je bilo viška, ali je taj broj smanjen što prirodnim odlivom, što podsticajnim socijalnim programima”, kaže on

Pomoćnik gradonačelnika je najavio da će u narednom periodu biti sprovedena prekvalifikacija određenog broja zaposlenih u javnim preduzećima, u kojima nedostaju izvršioci.

“Broj zaposlenih na neodređeno vreme u Gradskoj upravi za 2015. je 2.105 i mi nemamo višak”, tvrdi predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. “Ukupan broj zaposlenih u sistemu lokalne samouprave sa svim javnim preduzećima i opštinama je 32.385”, dodaje on.

Kada je reč o opštinskim upravama, najviše zaposlenih ima opština Lazarevac, u kojoj radi 1.077 ljudi, a najmanje Savski venac - 131. U predškolskim ustanovama je zaposleno 7.126 ljudi, u ustanovama kulture 1.183, u Centru za socijalni rad 557...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: