Kostić deli dividende, akcije eksplodirale

AIK banka podeliće akcionarima te banke neraspoređenu dobit u iznosu nešto većem od 25 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.12.2015.

11:31

Default images
Foto: Tanjug

Većinski vlasnik AIK banke, kompanija Sunoko, dostavila je dopunu dnevnog reda za vanrednu skupštinu akcionara ove banke, koja će biti održana 23. decembra ove godine, a koja se tiče pretvaranja dela ostalih rezervi iz dobiti u korist neraspoređene dobiti.

Predlogom odluke, ova neraspoređena dobit od 3,12 milijardi dinara (oko 25,7 miliona evra) rasporediće se na sledeći način: vlasnicima prioritetnih kumulativnih akcija pripašće 257,1 milion dinara (228 dinara po akciji), vlasnicima prioritetnih konvertibilnih akcija 4,7 miliona dinara (114 dinara po akciji) i vlasnicima običnih akcija 2,9 milijardi dinara (345 dinara po akciji) u bruto iznosu.

Kao dan dividende je utvrđen dan skupštine 23. decembar.

Akcije AIK banke tokom današnjeg trgovanja skočile su više od 19 odsto na 2.200 dinara, što daje tržišnu kapitalizaciju banke od oko 165 miliona evra.

Većinski vlasnik AIK-a je kompanija Sunoko koja je, sa povezanim licima, nakon ovogodišnje ponude za preuzimanje stigla do vlasničkog udela od 77,9 odsto. Ponuda je sprovedena na ceni od 1.800 dinara, što je cena po kojoj je i sama banka sticala sopstvene akcije u proteklih nekoliko meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: