Alabar: Dragulj Beograda i svih građana Srbije

Direktor IGL Hilsa Muhamed Alabar izjavio je na svečanosti polaganja temeljca za početak gradnje projekta "Beograd na vodi" da je taj projekat pravi dragulj.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 27.09.2015.

17:29

Default images
Foto: Tanjug

Alabar je u obraćanju zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću na posvećenosti i veri u ovaj projekat i državnim i gradskim organima na tome stso je sve tako brzo i kvalitetno do sada urađeno.

"Ono što smo zajedno postigli ovih godinu ipo dana je neverovatno - imamo isti cilj da promenimo ovaj ambijent i napravimo napredak za Beograd i Srbiju" rekao je Alabar.

Kako je rekao pre nekoliko dana objavljen je ugovor o tom projektu a danas se postavlja kamen temeljac prve dve kule i to predstavlja prvu tačku gde će biti stambenih objekata, hotel, prodavnice, restorane, parkove...

Alabar je podvukao da ovo nije projekat samo za one koji će u njemu živeti, već za sve građane Beograda i Srbije koji će ovde dokaziti da se zabave, provedu, trguju, rade ili jednostavno samo uživaju u reci , u gradu...

Prema njegovim rečima svaki grad mora da ima ekonomsko čvorište a razvoj obale biće pokretač rrazvoja Beograda.

On je dodao i da će projekat Beograd na vodi istovremeno privući investicije podstaći turizam, biznis...

Alabar je ukazao i da se sa nadležnim državnim organima i gradskim službama radi na tome da se očuva nasleđe okoline i da se ono poštuje i ostane nedirnuto.

Poslednji element promenada u koju uložimo oko dva kilometra i želimo da je pordužimo i biće mesto za zabavu za uživanje u gardu u reci u životu i tome da damo dorpinos.

"Rukovodstvo vaše zemlje veruje da možemo da uradimo nešto dobro za narod i mislim da svi treba da dobiju priliku da nestso dobro učine i zato mi ovo i radimo., Obećavam vam da će biti sjajnih stvari koje će uslediti narednih meseci", poručio je Alabar.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da postavljanjem kamena temeljca za projekat "Beograd na vodi" Srbija ispisuje nove stranice istorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: