Srbija

Sreda, 29.07.2015.

15:08

Pruga do Budimpešte, pa Vučićev put u Kinu

Potrebno je utvrditi načine finansiranja modernizacije pruge do Budimpešte kako bi realizacija tog projekta počela pre kraja godine.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Tanjug

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u susretu sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom da očekuje da se uskoro utvrde načini finansiranja modernizacije pruge između Beograda i Budimpešte, kako bi realizacija tog projekta, od vitalnog značaja za Srbiju, mogla da počne pre kraja godine.

Kako je saopšteno je iz Vlade Srbije, u razgovoru su razmotreni su i ostali projekti u kojima učestvuju kineske kompanije, posebno u oblasti putne infrastrukture i energetike, poput izgradnje novog bloka Termoelektrane Kostolac.

Ambasador Li rekao je da u Kini postoji veliko interesovanje za ulaganje u Srbiji i saradnju sa srpskim kompanijama.

"Samit Kine i šesnaest zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji se održava u Pekingu krajem godine, a na kojem će učestvovati i premijer Vučić, biće prilika za nove dogovore o ekonomskoj saradnji", naglasio je kineski ambasador, prenosi se u saopštenju.

Vučić i Li Mančang zajednički su ocenil i da "prijateljski i partnerski politički odnosi" Srbije i Kine koji su "na visokom nivou" predstavljaju "izvanrednu osnovu za unapređenje ekonomske saradnje", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

23 h

Podeli: