"Meita stiže, čekamo investitore u Bariču"

Kompanija Meita, koja se bavi proizvodnjom delova za automobilsku industriju, zaposliće 1.400 ljudi u Obrenovcu, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

14:43

Default images
Foto: Tanjug

Mali je najavio da će sutra biti potpisan ugovor sa ovom kompanijom koja će investirati 60 miliona evra.

Mali je rekao i da je formiranje Slobodne zone u Bariču, gde će Meita raditi, veliki korak napred, s obzirom da Beograd ima problem, koji su neke druge lokalne samouprave rešile, a tiče se lokacija koje se mogu ponuditi kada postoji investitor koji želi da dođe da otvori skladište ili fabriku.

"U prethodnoj deceniji imali ste situaciju da odu u Šimanovce, u Pećince, u Inđiju, odnosno u neku drugu lokalnu samopravu, a ne ostanu u Beogradu jer se niko nije bavio Beogradom kao mestom gde može da se ostvari neka vrsta investicija", rekao je Mali.

On je dodao da nadležni u Gradu žele da prekinu sa tom praksom, pa će u četvrtak, 30. jula, na sednici Skupštine grada, biti odluka o osnivanju "Slobodne zone Beograd".

Ta slobodna zona će, podsetio je, imati dve lokacije - jednu u Obrenovcu, na prostoru stare fabrike "Prva iskra Barič", a drugu u Krnjači.

Kako je istakao, to je pravi način da se podstaknu investicije, da se privuku investitori da grade fabrike i da zaposle Beograđane, čime se doprinosi i povećanju bruto društvenog proizvoda u prestonici.

"Mi ćemo sa tim aktivnostima nastaviti. Želimo da vidimo kako ćemo, pogotovo u prigradskim opštinama, moći da nađemo lokacije koje ćemo uključiti ili u slobodnu zonu ili ćemo napraviti privrednu zonu", rekao je Mali.

On je u tom kontekstu naveo Mladenovac, Grocku, Lazarevac, odnosno prazne poljane i zelene površine koje grad može da opremi infrastrukturom i da kada dođe investitor može da ponudi lokaciju.

"To do sada nismo imali, nego su svi investitori išli u druge gradove Srbije. Neka idu i u druge gradove, ali želim da možemo da budemo ravnopravni po onome što možemo da im ponudimo, da ostanu u Beogradu i zaposle Beograđane", zaključio je gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: